Tarragon

Artemisia dracunculus
Category
Erba aromatica
Erba aromatica tipica della cucina francese e ingrediente essenziale della salsa tartara, il dragoncello ha aroma leggermente speziato che si accosta bene a piatti a base di uova o formaggio, zuppe e torte salate.
Viene servito fritto in pastella per accompagnare delle fritture.

Il dragoncello deve probabilmente il suo nome all'essere stato ritenuto in grado di curare morsi di serpente e altri animali velenosi.
Molto usato nella cucina d'oltralpe, è una delle fines herbes della cucina francese.

Tarragon - All recipes


10 results

Mushrooms and walnuts pasta (Recipe)
Cook bavette in boiling salted water until al dente. Meanwhile heat two spoonful of olive oil in a pan. Add the sliced mushrooms and the...

Maitre d'Hotel Butter (Recipe - France)
Mix together butter, tarragon and parsley. Add the garlic, lemon juice and Worchester Sauce and mush together with a fork. Season with salt...

Borek (Green Panzarotti) (Recipe - Turkey)
Step-by-step recipe.

Fines Herbes cheese (Recipe - France)
Mince together the aromatic herbs, then add the Gruyere cheese. Grind coarsely with a blender. Serve with toasted bread and store in the...

Broccoli salad with Vinaigrette (Recipe)
Beat the oil with vinegar, then add the mustard. Add the minced parsley, tarragon and thyme, then minced shallot and radishes. Put the...

Pasta with cauliflower ragout (Recipe)

Carrot Quiche (Recipe)

Remoulade sauce (Recipe - France)
Put the egg yolk, lemon juice, and salt in a bowl and blend with a whisk. Add the oil gradually and beat briskly. Chop finely the capers,...

Salmon with spinach (Recipe)

Soupe de Moules (Recipe - France)