Mustard Seeds

Brassica nigra, Brassica alba
Category
Spezia
Ne esistono due varietà principali, marrone scuro e bianchi, oltre a altre variazioni meno usate a livello industriale. Sono noti come ingrediente principale della salsa omonima, cui donano la pungenza. La senape di Digione viene prodotta con farina di senape, aceto, zucchero, dragoncello, noce moscata, pasta d'acciughe e zenzero.

I semi di senape aromatizzano con il loro retrogusto pungente piatti a base di carne, e per il loro aspetto particolare sono molto usati dagli chef come decorazione. Un cucchiaino di semi di senape, interi o tritati si aggiunge a marinature per diversi tipi di carne e vinaigrette per insalate.

I semi di senape sono molto usati nella cucina indiana per un tipo di preparazione noto come chaunk in hindi o tempering in inglese: si tratta di saltare brevemente nel burro chiarificato (ghee) o nell'olio semi di senape nera, peperoncino, semi di finocchio, fieno greco e altre spezie, allo scopo di lasciar sprigionare il loro aroma.

Mustard Seeds - All recipes


17 results

Bobotie (Recipe - South Africa)

Spiced Chickpeas (Recipe - India)

Chili (Recipe - Mexico)
The mexican Meat Chili in a step-by-step recipe.

Mango Chutney (Recipe - India)

Indian Spiced potato Puree (Recipe - India)
Boil the potatoes in salad water, until tender. Peel and mash them with a potato masher. Mince the onion and combine all ingredients in a...

Red lentils fritters with coconut chutney (Recipe - India)
Step-by-step recipe.

Black Venus rice salad (Recipe)

Pork tenderloin with honey and apple sauce (Recipe)

Mung dal (Recipe - India)
Cut the tomatoes into cubes. Mince together the ginger and the red chili. Melt half butter in a large pan, add turmeric powder and yellow...

Pakistani pakora (Recipe - Pakistan)
Mix together chickpeas flour, chili powder and ground coriander. Add salt, black pepper and the beaten egg. Let rest. Meanwhile prepare...

Vindaloo curry paste (Recipe - India)
Toast cumin, coriander, mustard, fenugreek seeds and black peppercorns in a small pan, then grind finely. Add red pepper, turmeric powder...

Fried Plantain (Recipe)
Peel the plantains and cut into slices 1 cm thick. Dust with flour. Heat some oil in a pan and add mustard seeds. When they crackle add...

Ham fritters with honey (Recipe - Sweden)

Curry powder (Recipe - India)
Toast the coriander, cumin, wild fennel, fenugreek and black mustard seeds, the black pepper corns, the chili (stems removed), the cardamom...

Sambar Powder (Recipe - India)
In a pan, toast all ingredients separately (except turmeric powder). Grind all ingredients together, and store in a jar.

Tuna pies (Recipe - South Africa)

Vegetables with coconut sauce (Recipe - Pakistan)